• Anne Vanschothorst

utopiaIk komkommer me door de zomer. Ik lummel wat aan en ik denk na over mijn project KLIP LIED SNAAR, het gesproken poëzie-project met Antjie Krog en mijn harpmuziek. Het is een werk in uitvoering, ik verwacht de cd en het boekwerk in het najaar te kunnen delen. We waren een aantal maanden geleden te horen in het NPO4 radio programma Passaggio tijdens de Goede Week voor Pasen. Passend en fijn was dat. Eén van deze uitzendingen heeft er toegeleid dat Joke Hermsen via twitter een blijk van waardering gaf voor de harpduetten met Antjie Krog. Dat Joke Hermsen zich uitsprak en kenbaar maakte heeft op mij impact gehad. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar Joke haar taal, haar stem, haar werk, haar filosofie. En haar manier van denken en uitdrukken hebben mij lucht gegeven. Een ware verademing na de rotsige realiteit van Antjie Krog, want zij was na een intensief creatie proces - hoe mooi ook! - toch echt onder mijn huid gekropen. En hoe fantastisch is het dan om dit citaat van Ernst Bloch (via Joke) te lezen: "Wees realistisch, denk het onmogelijke'. Hoe prachtig raak en hoopvol, en ja .. ik ben een dromer! Vandaar dat ik voornemens ben om over een maand een digitale EP genaamd UTOPIA uit te brengen met piano solo's - 5 van mijn composities uitgevoerd door de fantastische pianist Jeroen van Vliet. Hij brengt mijn werk tot leven en geeft mijn muzikale ideeën vleugels. Geen groter geluk dan dat! De titels gezamelijk vertellen een verhaal.


Dit is de link naar de audio

https://annevanschothorst.bandcamp.com/album/utopia-ep-pre-order

Joke Hermsen zegt: "Als we goed om ons heen kijken, zien we overal hoopvolle initiatieven ontstaan en horen we steeds meer mensen vragen om een duurzame, sociale en inclusieve samenleving. Het is nu het moment om het tij te keren."UTOPIA

1. heimwee

2. she dreamt an exceptional life (remix ft. Maarten Vos)

3. what on earth

4. beyond the horizon (remix ft. Maarten Vos)

5. the tide turned


schets 1 UTOPIA Harriët van Reek

Jeroen van Vliet piano

Maarten Vos remix

Zino Mikorey mastering

Harriët van Reek illustration

Anne Vanschothorst composition

82 views
landscapemusicorg.png

'Minimal harp in landscape music reflects and evokes landscape, nature and place.' AV | LandscapeMusic.org