• Anne Vanschothorst

gedigte & harpmusiekKLIP LIED SNAAR

voordrag van gedigte & harpmusiekvan my siel leer die retina oopgaan

daagliks - 'n duisend woorde

skroei my tot 'n nuwe tong

ek is vir altyd verander.

In mijn zoektocht naar poëzie, een stem die het oneindige raakt, tijdloos is, verleidelijk en ontwrichtend, wil ik zin geven, onzin verstaan om zo het leven te duiden. Ik verlustig me in de breekbare en confronterende taal van Zuid Afrika. Soms verdwijn ik in een ogenschijnlijk herkenbare wereld van contrast, schoonheid en troost. ― Ik luister bij voorkeur in stilte, in mijn eigen tijd en ruimte naar Antjie Krog. Ik wil versmelten met de trillingen van haar ziel en haar hartsfrequentie mij eigen maken / de zingende en mystieke stem in mijn harp en ziel helpt mij aards te zijn, kunstenaar te zijn, mens te zijn. Zij heeft zoveel zeggingskracht. Ik heb haar geladen taal, bezielde gedichten en klank omhult met mijn harpmuziek, gevat in harPoetry : a voice beyond words and the unspoken. Transformerend en helend. Hoopvol ook.


Klank is die oerste wortel van poësie.


Die digter dig met haar tong

sy haal asem

ja diep uit haar oor. Met KLIP LIED SNAAR wil ik samen met Antjie Krog en de luisteraar bergen verzetten, ademen in een heilzame verklanking / een verheerlijking van dit mooie fragiele leven, onze broze aarde en kostbare vrijheid \ door middel van de wonderlijke synergie tussen muziek en gesproken poëzie. Ik geloof rotsvast in het weergaloos vermogen om weer op te staan en boven onszelf uit te stijgen tijdens co-creatie en art-fusion. Wat een grote vreugde en waanzinnig geluk is het toch om samen te spelen en kunstzinnig te zijn ! Kunst is namelijk existentieel, autonoom, eigenzinnig, edgy, universeel, omstuimig, expressief, dubbelzinnig, denkbeeldig, fabelachtig, indrukwekkend, empowering, fantastisch vreemd. En kunst daagt uit, rebelleert, beweegt, schudt, hervormt, herziet, onthult, verontrust, troost, heelt, transformeert en meer van die dingen. Bovenal : de begeesterde woord/toon-kunst van de tijdloze Antjie Krog inspireert, kleurt klank, verandert gevoelsweten, bevrijdt en geeft levensadem !

ek is

ek is

die here hoor my

'n vry fokken vrouw

AV

26 views
landscapemusicorg.png

'Minimal harp in landscape music reflects and evokes landscape, nature and place.' AV | LandscapeMusic.org