• Anne Vanschothorst

Poëzie transformeertIk ben niet meer dezelfde na het lezen van een raak gedicht of het beluisteren van muziek die je meeneemt naar een andere wereld. Niet noodzakelijk een mooiere of betere wereld maar een plek waar (dicht)kunst je uitdaagt (in vrijheid?) en meeneemt om anders, uniek, assertief, grensverleggend, emotioneel, brutaal, rebels en fantastisch vreemd te zijn. Of dat het kunstwerk van zo een verbijsterende schoonheid en troost is .. zo zeer .. kwetsbare weerloosheid, als een vlinder, een bloem, onschuldig, broos, woordeloos, naamloos, alles omvattend en existentieel dat het de lezer, kijker, luisteraar voor altijd verandert. Poëzie transformeert, net als goede muziek. Muziek is Poëzie en vice versa; mijn levensadem. "Without music, life would be a mistake." ~ F. Nietzsche

Jan Eijkelboom, Marion Bloem, Neeltje Maria Min, Danny Danker, Ingrid Jonker en Martinus Nijhoff zijn tot nu toe een belangrijke inspiratie geweest voor mijn harp en ziel en harPoetry.

22 views
landscapemusicorg.png

'Minimal harp in landscape music reflects and evokes landscape, nature and place.' AV | LandscapeMusic.org