• Anne Vanschothorst

muziek en poëzie #BLOG


harPoems : music = poetry - En muziek is poëzie - een taal die het universele en imaginaire oproept, daarom verbindt muziek, we zijn zelf muziek als het ware. Muziek en Poëzie zijn existentieel, een concept in het leven, diepgaand en overal ; geraakt worden door datgene wat niet wordt uitgesproken en de oneindigheid van bijvoorbeeld een fluisterboom, een bijzonder vogelgesprek en de stilte van een indrukwekkend landschap is volkomen te verstaan en heel wezenlijk - hoe wonderlijk mooi!


Mijn passie, verlangen, rusteloosheid, onzekerheid, wanhoop (het leven wordt werkelijk gevoeld in gemis) worden gefilterd in de sereniteit van mijn harPoems : hart/ziel, tijd, ruimte en tijd zijn essentieel (zonder stilte geen muziek !), zodat men kan verdwijnen in de muziek, een andere realiteit, een mooie wereld en misschien zelfs het mysterie van het leven ontravelen of wellicht de grote onzin vinden ;)


i am with the poet !

Beeldende en effectief gekozen woorden die introspectie uitdrukken en voortkomen uit intuïtie, definiëren poëzie : harPoetry = harp +(spoken)Poetry. Het is een muziek en liefde project met het werk van echte dichters. Spoken word gecombineerd met harp klanken veranderen de realiteit van de orginele muziek en tekst op een wonderbaarlijke manier. Zo een rake en kwetsbare synergie, de klank van de vocalen en de zingende harp. Mijn instrument klinkt als een menselijke stem die raadselachtige woorden spreekt en toch een herkenbaarbare taal is die de luisteraar in de kern weet te raken ; het verlangen naar schoonheid en troost.

29 views
landscapemusicorg.png

'Minimal harp in landscape music reflects and evokes landscape, nature and place.' AV | LandscapeMusic.org