• Anne Vanschothorst

#Ongezien #Ongehoord

Ongehoord Boijmans - Museumrondleidingen in de Nederlandse Gebarentaal - Na een intensief trainingstraject hebben twee nieuwe museumdocenten zich bij Museum Boijmans Van Beuningen aangesloten. Zij geven rondleidingen in gebarentaal. Zo kunnen dove bezoekers de mooie verhalen achter de werken in het museum ontdekken en in gesprek gaan met de museumdocent zonder tussenkomst van een tolk. Het programma Ongehoord Boijmans komt voort uit het landelijke project ‘Musea in gebaren’, waaraan inmiddels zestien musea deelnemen.

Ongezien Boijmans - Museumrondleidingen die alle zintuigen aanspreken Mede door het winnen van de RAAK stimuleringsprijs in 2017 heeft Museum Boijmans Van Beuningen zich intensief kunnen verdiepen in de mogelijkheden voor rondleidingen voor blinden en slechtzienden. Museumdocenten volgden de training ‘Oren en Ogen tekort’ van Mikxs, en het museum ontwikkelde in nauwe samenwerking met experts en de doelgroep zelf een rondleiding speciaal voor blinden en slechtzienden. Hierin worden bij het kijken naar kunst alle andere zintuigen geprikkeld, waardoor een optimale kunstbeleving ontstaat

Ook ik mocht meedoen met een kleine bijdrage ! Een hele eer voor mij om de #soundsculpture te mogen maken bij het schilderij Lyrisches van Wassily Kadinsky. ( tzt videoclip / spotify - soundcloud). Ik heb wat woorden gesproken afgelopen dinsdag over mijn werk, een korte motivatie. Zie hier een aantal foto's van expressive speeches @ Museum Boijmans Van Beuningen #ongehoord & #ongezien heel veel dank Karen de Moor en Catrien Schreuder(en vele andere van wie ik de naam niet weet) - wat een tof project ! en wat een geslaagde presentatie !

21 views
landscapemusicorg.png

'Minimal harp in landscape music reflects and evokes landscape, nature and place.' AV | LandscapeMusic.org